Stijl

Het begin van mijn alternatieve kledingstijl begon in de derde van de middelbare school. Ineens wilde ik alleen nog maar kleding dragen die ‘anders’ was. Ik had altijd al gehouden van het donker, dus duikelde ik zo in wat neigt naar goth en grunge. Grappend ook wel de ‘dark side’ genoemd. Toen was het niet heel extreem, maar ik ging wel naar school in compleet zwarte outfits. Niet altijd, ik probeerde ook andere dingen uit, (en sloeg de plank vaak genoeg mis) maar het liefst zo uniek mogelijk. Natuurlijk kreeg ik er commentaar van klasgenoten op. Ik werd er zelfs mee gepest.
Maar ondanks de vervelende opmerkingen ging ik vrolijk door, want dat was ik ook. Toen ik mijn weg had gevonden binnen de ‘duistere kant’, ging het op een gegeven moment zelfs de goede kant op. Lees: ik zette mijzelf niet meer voor schut, maar kreeg daadwerkelijk gevoel voor stijl. Dat ging zo door tot en met de eerste van mijn opleiding. Toen ging het niet zo goed met me, en kon ik niet genoeg hebben van al dat zwart. Langzaamaan in de tweede werd het zwart minder en kwam er kleur voor in de plaats. Hoe meer, hoe beter. Van kleurrijke plateau-gympen tot hysterische tweedelige pakken. En voor de mensen die mij een beetje kennen weten dat ik niet achteruit deins van broeken met drukke prints. Alternatief, ja, maar dan niet meer zo donker. Ik hou er nog steeds van, maar wissel het af. Kleding is voor mij een vorm van uiting, maar ook zelfbescherming. Mijn kledingstijl noem ik alternatief, omdat ik twee uitersten leuk vind en eerlijk gezegd zou ik niet weten hoe ik hem anders zou moeten noemen. Hoe dan ook, de basic dingen die ik vroeger droeg, komen nu mijn kast niet meer in.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s