#metoo

Ik weet nog goed dat een vriendin van vroeger en ik grapjes maakten over #metoo. Wij vonden de aandacht in de media overdreven. Wisten wij veel. Maar naarmate ik ouder werd, hoe minder grappig het werd. Mijn lichaam groeide en de ervaringen met #metoo ook. Ik had vanaf het begin al een hekel aan mijn te grote borsten en dit maakte het alleen maar erger. Ik voelde me vies, gebruikt (gelukkig ben ik nooit aangeraakt, maar alsnog) en een nutteloos lustobject. Ik voelde me minderwaardig vanwege het lijf dat ik heb. Mensen weten niet wat ze anderen aandoen, maar dat is wel vaker zo. Ik vraag me af waar hun waardigheid is en of ze het woord respect überhaupt wel kennen. Ik zou letterlijk van mezelf walgen, als ik zo was. Ik snap dat verandering niet makkelijk is. Misschien een les normen en waarden? Geen idee, maar ik weet wel dat #metoo geen grap is. Niet meer, helaas.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s