Magie in de winter

Hoewel ik van alle feestdagen houd (op Valentijnsdag na) hecht ik persoonlijk de meeste waarde aan kerst. De weken ervoor zijn minstens net zo leuk. Rond deze tijd loop ik graag naar de stad. Al die lichtjes, sommigen weerspiegeld in het water, geven toch een bepaalde sfeer, precies de sfeer waar ik zo van houd. Hoewel ikzelf altijd een echte boom wil, eindigen wij hier thuis negen van de tien keer met een nepper, omdat ‘al die naalden zo’n gedoe zijn’. Het feestelijk gebeuren begint op kerstavond, waarop we in onze kloffie (ik inclusief kersttrui) de kerstspecial van ‘All You Need Is Love’ kijken, onder het genot van een aantal versnaperingen. Eerste kerstdag gaan we uit eten met de hele familie aan moeders kant, die niet zo groot is als ik het nu laat klinken. Zo leuk om allemaal op je mooist aan zo’n prachtige tafel te zitten. Tijd doorbrengen met de mensen waarvan ik houd is veel kostbaarder dan ik me soms besef. Tweede kerstdag maakt iedereen thuis één gang. Mijn taak is ook mijn specialiteit: het nagerecht. Oh ja, en laten we het kerstontbijt waar mijn moeder altijd zo erg haar best op doet niet vergeten. Ik hou van tradities. Ik hou van kerst.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s