De orde van de natuur

Misschien is het mijn structurele hoofd, misschien ben ik niet de enige, maar ik hou van seizoenen. Hoewel ik een zomermens ben, vind ik dat alle seizoenen wel iets prettigs hebben. Waarom ik van de rust en het loslaten van de herfst hou, weet je al. En hoe fijn de verlamming van de winter kan zijn begrijp je hopelijk ook. Laat ik je daarom vertellen waarom de zomer mijn favoriet is. Ten eerste, mijn verjaardag. Niet dat ik mezelf nou zo belangrijk vind, maar ik hou erg van feestjes. Zomerfeesten in het bijzonder. Maar ook het eindeloze gevoel van vrijheid. In die twee maanden kan ik zoveel doen.. De euforie, omdat ik weer een schooljaar heb overleefd. Mijn hoofd wordt weer rustig, en de creatieve stroom wordt in gang gezet. Dat betekent hopelijk veel maken. Oh ja, natuurlijk, mooi weer. Dat alleen maakt me intens blij. Al helemaal als ik kan zwemmen, ik hou van zwemmen. Leuke dingen kunnen doen met vrienden of familie. Tussendoor op vakantie met de mensen waarvan ik het meeste houd. Het liefst naar het buitenland, want in de zomer besef ik me weer hoeveel ik van avontuur en reizen houd. En van schepijs.
Goed, laten we de lente niet vergeten. Want nadat die, toch wel beetje nare winter voorbij is, kan ik zo erg genieten van de eerste warmte, het eerste groen. Dat het weer langer licht wordt. De lente staat voor mij ook voor een nieuwe start. Nadat ik heb losgelaten in de herfst is er in de lente weer ruimte voor nieuwe kansen, ideeën en mogelijkheden. En groei om de beste versie van mezelf te worden, mocht me dat ooit nog lukken. Oh enne, ik hou enorm van Pasen. Vraag me niet waarom.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s