Save the turtles

Ik vind het moeilijk om te zien hoe de aarde langzaam verdwijnt door ons. Ik probeer er niet al te veel over na te denken, want het maakt me angstig. Maar ik probeer er wel wat aan te doen. Ik let op elektriciteit; waar ik niet ben, is ook geen licht. Wat ook scheelt is dat ik toevallig goed kan zien in het donker. Ik kan dus echt niet tegen waterverspilling, evenals voedselverspilling. Alles gaat bij mij in bakjes. Over eten gesproken, ik kook niet elke dag met vlees, soms ook wel vegan. Zulke simpele dingen, dat ik niet snap waarom niet iedereen hierover nadenkt. En ik koop nu al een jaar dierproefvrije make-up. Als het kan helemaal vegan. Ik vind het onterecht dat er dieren moeten lijden voor iets dat wij op onze gezichten smeren. Gelukkig worden vegan verzorgingsproducten en dergelijke steeds normaler en daarom makkelijker te verkrijgen. Net zoals je steeds vaker verschillende afvalbakken ziet staat. Afval scheiden is iets wat wij thuis al zo lang als dat ik me kan herinneren doen. En tweedehands kleding is ook iets wat steeds meer mijn aandacht trekt. Ik ben niet heilig hoor. Ik koop nog steeds nieuw, maar vraag me wel af of ik het echt nodig heb en echt leuk vind. Waar ik vroeger de kringloop nog saai en vies vond, stap ik hem nu steeds vaker binnen. Ik voel me beter als ik iets uitvoer waarmee ik de aarde help. En het hoeft dus niet heel ingewikkeld te zijn. Iets is altijd beter dan niks.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s