Een andere wereld

De meeste mensen kunnen altijd gemakkelijk een kletspraatje met iemand hebben. De meeste mensen weten wat hoort en wat niet. De meeste mensen zijn niet overgevoelig voor prikkels. De meeste mensen hebben niet zowat elke dag last van een hoofd dat overstroomt van informatie. De meeste mensen leren gemakkelijk. De meeste mensen zijn sociaal-handig. De meeste mensen voelen zich één met elkaar en horen ergens bij. De meeste mensen snappen de realiteit, grotendeels. Ik niet, want ik ben een ‘autist’.
Niet helemaal, maar genoeg om er dagelijks last van te hebben.
De meeste mensen houden niet van directheid. De meeste mensen hoeven niet altijd de waarheid te horen. De meeste mensen zien niet elk detail. De meeste mensen hoeven niet elk detail te weten. De meeste mensen vinden de mensen om hen heen niet altijd interessant. De meeste mensen hoeven hun gevoel niet in elk detail op te schrijven, omdat ze het anders niet altijd begrijpen. De meeste mensen laten anderen makkelijk weer gaan. De meeste mensen snappen enkel de realiteit, andere werelden niet.
Ik wel, want ik ben een ‘autist’.
Maar hoe anders dan jij maakt mij dat?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s