Faalangst

Perfectionisme is prima zolang het zorgt voor een mooi resultaat en het je dagelijkse leven niet in de weg zit. Dat is bij mij dus wel het geval. Omdat ik altijd al anders ben geweest, heb ik vanaf jongs af aan (onbewust) de drang om één van de beste te zijn. Het kan altijd beter of mooier. Hele bossen aan papier zijn erdoorheen gegaan. En naarmate ik ouder werd kwam ik erachter dat perfectionisme en faalangst dikke maatjes zijn. Het moet nog mooier, beter, netter, anders faal je. Vaker dan soms begon ik niet aan schoolopdrachten omdat “ik wist dat het me toch niet ging lukken” en op mijn opleiding lopen er ware talenten rond, wat ook niet echt helpt. ‘Dit gaat je nooit lukken, het moet mooier, je bent niet goed genoeg, het moet beter, jij moet beter’, zijn heel vermoeiend en onderschat.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s